Atm i Dolor Orofacial

Any rere any, acudeixen més pacients amb patologies de l’Atm.

Qué es una patologia de l’ATM? es una articulació, bé 2 articulacions temporo-mandibulars que quan fan soroll, crepitació o bé dolor, ens volen dir que no están funcionant correctament. Poden venir acompanyades de mals de cap, cefalees migranyoses, vertigens, lumbalgies, cervicàlgies, acúfens i d’ altres. Us preguntareu com pot ser? tot el nostre organisme está comunicat i aquestes estructures adyacents poden quedar malmeses quan el problema i la patologia no es resolt. Molts cops l’unic que es pot fer es millorar la qüalitat de vida i que aquests dolor puguin disminuir i en alguns casos desapareixer.

Quán tingueu mal de cap habitual o alguna de les patologies o dolors abans descrits, no dubteu en consultar als nostres especialistes per mirar de trobar una sol.lució.

Un hàbit  molt abundant a la nostra societat actual, es el anomenat bruxisme que de ben segur, haureu sentit a parlar. Es tracta del apretament de les dents, relliscament nocturn o diurn inclús. Hi ha pacients que son conscients i d’altres que no en tenen n’idea, només que pels matins noten que no han dormit bé, que tenen sovint mal de cap, però no ho rel.lacionen amb aixó.

Pel Bruxisme i altres patologies de l’ATM, no sempre calen les férules, aquells aparells de plàstic que protegeixen les dents. Cal veure d’on ens vé , si hi ha una patologia estructural, postural, hàbit i quin es l’origen. Però el que si que és cert que en un porcentatge el.levat el pacient portador de férula sol millorar els simptomes, i també és molt important la part implicada que es el pacient, si es constant a l’hora de fer el tractament que li ha recomanat l’especialista.

No dubteu en informar-vos si patiu algun dolor que ara per ara l’heu interioritzat com a normal però que potser no ho és!